Digijargon-suomi-sanakirja

Mitä tarkoittavat SEO, CPC ja muut mystiset lyhenteet, joita digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden puhe vilisee? Entä mitä ihmettä ovat display-mainonta ja splittitestaus? Ei hätää! Sanakirjamme selittää alan sanaston selvällä suomen kielellä.

A/B-testaus
A/B-testaus

Testaa, testaa ja testaa. Vain niin voit saada selville mikä oikeasti toimii. A/B-testauksessa tehdään aluksi kaksi versiota, joiden toimivuutta vertaillaan. Valitse parempi, luo uusi testi – ja toista alusta.

Analytiikka
Analytiikka

Jos et mittaa, et voi kehittää. Analytiikka on kaiken verkkoliiketoiminnan kulmakivi. Tämän osion sanasto kertoo sinulle mm. mitä Big Data on ja miten heatmapit liittyvät verkkosivujen kehittämiseen.

Muu digitaalinen markkinointi
Muu digitaalinen markkinointi

Tiedätkö mitä on ASO? Entä affiliate-markkinointi? Tähän osioon olemme keränneet uusia nousevia markkinointitermejä, trendikkäitä muotisanoja ja muuta digitaaliseen markkinointiin liittyvää jargonia.

SEM / display
SEM / display

SEM eli Search Engine Marketing, hakukonemarkkinointi, on vaikeiden lyhenteiden ja digijargonin todellinen temmellyskenttä. Omnin selkeät suomenkieliset kuvaukset auttavat sinua saamaan selvää muiden digitoimistojen teksteistä.

SEO
SEO

hakukoneoptimointi on käytännössä yksinkertaista, mutta kokemattomalle samoajalle todellinen termiviidakko. Jos haluat tietää mitä hankalien termien takana piilee, tutustu tähän osioon!">

SEO (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimointi on käytännössä yksinkertaista, mutta kokemattomalle samoajalle todellinen termiviidakko. Jos haluat tietää mitä hankalien termien takana piilee, tutustu tähän osioon!

SOME
SOME

SoMe eli sosiaalinen media on täällä jäädäkseen. Mutta mitä siellä pitää tehdä ja miksi? Ja entä mistä SoMe-konsultit oikeasti edes puhuvat? Näillä termeillä sosiaalisen median kiemurat aukeavat!

Tekniikka
Tekniikka

Jokainen meistä ei puhu devaajaa – saati sitten insinööriä. Kun jokin tekninen termi tai lyhenne kummastuttaa, suuntaa tähän osioon. Vaikeatkin asiat selkenevät, kun ne selittää ihan oikeasti suomeksi.

Yleiset termit
Yleiset termit

Mitä eroa on taktisella mainonnalla, brändimainonnalla ja asiakasmarkkinoinnilla? Mitä tekee viestintätoimisto? Ja mitä ihmettä on segmentointi? Niputimme yleistason jargonin yhteen paikkaan.

Liity sähköpostilistallemme ja pysyt ajan tasalla digimaailman uutuuksista!

© 2018 Omni Partners Oy
Simple Share Buttons